Thai masszázs fajták

Tradicionális Thai masszázs

SabaiThaiMass-255Manapság Európában is egyre ismertebb és népszerűbb a thai masszázs, és tradícióit megismerve kiderül, hogy egy összetett, testi-lelki-szellemi harmóniát segítő módszerről van szó. Földre helyezett matracon, a masszázst vékony masszázsruhán keresztül végzik. A masszőrök kezeiken kívül könyöküket, térdüket, talpukat is használják a fiziológiai pontok nyomkodása során, és emellett a végtagok, ízületek húzásával, nyújtásával is elősegítik a megrekedt energiák újbóli működését. Elősegíti a testi-lelki harmóniát és optimizmussal tölti fel a szellemet! Az eredeti thai masszázs 1,5-2 órán át tart.

Thai olajos masszázs

SabaiOlajMass-383A thai olajos masszázs 1 vagy 2 órája alatt az egész test regenerálódik és felfrissül. Egész Dél-kelet Ázsiában igen népszerű, Kínától egészen Indonéziáig alkalmazzák különböző változatait. Leginkább kézzel és csuklóval végzik.

Baba és Gyermekmasszázs

Sabai-462Miért jó?

Rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). A keresztező mozdulatokkal fejleszthetők az idegpályák. 

Mikortól ajánlott a masszázs?

Már újszülött korban jótékony hatású, hiszen az első hetekben sok kisbabának okoz kellemetlenséget a hasfájás. Természetes fájdalomcsillapítóként jól alkalmazható a has masszírozása. Mivel egy puffadt, gázos has különösen érzékeny, nagy körültekintéssel kell végeznünk.

Thai lábmasszázs

SabaiFootMass-52A lábmasszázs kényelmes fotelekben egy órán át tart. A talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül az akupresszúrás pontok nyomásával jutnak el a térdig, végezetül a felsőtestet és a fejet is megmasszírozzák.

Thai forró herba masszázs

SabaiThaiMass-395A forró, herba masszázs, az egyik legérdekesebb tradicionális thai masszázs, melyet Thaiföldön több száz éve használnak az izmok és ízületek gyógyítására. A gőzölt herba zsákkal masszírozva, a gőz melegével és gyógynövények olajával serkentik a vérkeringést, működésbe hozzák az izmokat és a merev ízületeket.

FONTOS TUDNIVALÓK !!!

  • SabaiFootMass-132A Thai masszázst csak egy  képzett szakember hajthatja végre hatásosan és biztonságosan!
  • A Thai masszázs egyáltalán nem ajánlott szívbetegeknek, magas vérnyomás esetén vagy rákosbetegeknek.
  • A Thai masszázs alkalmatlan csontritkulásban szenvedőknek. A csontritkulás legfőképpen idősebb asszonyoknál lép fel.
  • Ha műízülete van (pl. térd vagy csípő), soha nem szabad Thai masszázsban részesülnie.
  • A Thai masszázst tilos véghezvinni ekcémás, pikkelysömörös, övsömörös testfelületeken.
  • Terhes nők ne engedjék a has masszázsát a terhesség harmadik hónapja után.
  • Visszértágulatos felületeket nem szabad mélyen masszírozni.
  • Ha nem biztos a fizikai vagy egészségi állapotában, kerülje a Thai masszázst.