SA-BAI THAI LÁBMASSZÁZS

A thai lábmasszázs ősi ázsiai eredetű gyógymód. Több, mint 3000 éve sikeresen alkalmazzák Ázsiában. Megelőz és gyógyít számos betegséget, mint pl.: fejfájás, feszültség, kimerültség, asztma, székrekedés, homloküreg gyulladás, migrén.

A belső szervek érzőidegei kiterjeszkednek a test egészében és közülük számos kapcsolatban van más szervekkel, éppúgy, mint a bőr. Szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik. A Sa-bai Thai talpmasszázs stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés zavartalan működését, javítja a kondíciót, állóképességet. Fejleszti, ill. tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet. A thai masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal vegyítve.

A talp a test térképe. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalom érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. Gyakran apró csomókat lehet érezni (húgysav vagy más salakanyagok), amelyek masszírozásnál érezhetően ropognak. A beteg ezt intenzív, erős, szúró fájdalomként érzékeli. A Sa-bai Thai talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.

A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy sérülés ezt a folyamatot megzavarja. A Sa-bai Thai masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet, védekező erejét.
A lélektani, lelki hatással a thai masszázs, szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Segítségével megtanuljuk érezni, hol “blokkolt” az energia, áramlás. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

A Sa-bai Thai Masszázs által elérhető eredmények:

 1. fokozza a test működését
 2. javítja a vérkeringést
 3. segíti a salakanyagok és toxikus anyagok lebontását
A Sa-bai Thai thai lábmasszázs előnyei:
 1. a Sa-bai  Thai Talpmasszázs széles körben alkalmazható
 2. enyhíti és gyógyítja sokféle krónikus betegség okozta problémákat
 3. bármely korosztály számára alkalmazható
 4. teljesen ártalmatlan és mellékhatások nélküli
Az egészséges láb titkai:
A lábak szépsége is elsősorban belülről fakad. A tónusos izomzat, az egészséges érrendszer mindennek az alapja. Mégis sajnos a legtöbb embert – nőket és férfiakat egyaránt – érinti a visszeres láb problémája. A térdhajlatban vagy combon kékesen kidagadó, cseppet sem esztétikus, elfedni való vénák nem ok nélkül jelennek meg.
Mi is az a visszértágulat?
Mit tehetünk annak érdekében, hogy – továbbiak – kialakulását megelőzzük?
A visszértágulat az alsó végtagi érrendszeri megbetegedések közé sorolható. Testünket behálózzák az artériák – azok az erek, melyek az oxigéndús vért a sejtekhez szállítják – és mellettük a visszerek vagy vénák, melyek a kékes színű oxigénszegény vért visszaszállítják a szívbe. Ez a vérkeringés lényege. A lábakban ugyanez történik. Ha azonban valamilyen okból kifolyólag a lábakban pang a vér, azaz túl sok vér van a láb visszereiben, a bennük található kis billentyűk, amelyek a vér megfelelő irányba történő áramlásáért felelősek, feladják a szolgálatot. Ennek hatására nem tud a vénákon át megfelelő hatékonysággal a szív felé visszaáramolni a vér, tehát pang a lábakban. A visszerek pedig csak tágulnak, akár be is gyulladhatnak. Igazán súlyos esetben akár bőrfekély is kialakulhat. Amikor a visszér – megfelelő idő elteltével – eléri tűréshatárát, szakaszosan kitágul a nagy vérbőségtől, és képtelen a megfelelő összehúzódásra. Az ér fala elveszti rugalmasságát. A bőr alatt kidagadva aztán az ilyen erek tönkreteszik a legesztétikusabban formás lábat is.

 

Tedd a lábad boldoggá!
A legegyszerűbb megoldást a vérpangás megszűntetésére a lábak feltámasztása jelenti a Sa-bai Thai Lábmasszázs alkalmazásával. A Sa-bai Thai Lábmasszázs után este elalvás előtt a leghatékonyabb, amikor már nem állunk fel, hanem vízszintes testhelyzetben maradunk a következő 7-8 órára. Ezután ébredünk a legfrissebb, legboldogabb lábakkal! A Sa-bai Thai Lábmasszázs után addig tartsuk feldúcolva lábainkat, amíg enyhe zsibbadást nem érzünk a lábfejünkben. Ez már annak a jele, hogy a vér nagy része visszafolyt a lábainkból. Ilyenkor tiszta erőből szorítsuk “ökölbe” legalább 10-szer egymás után a lábujjainkat. Azt fogjuk tapasztalni, hogy a keringés megélénkül a talpunkban. Ez egyébként az egyik legjobb gyakorlat a talp bőrének rugalmasan tartásához. Ha tökéletességre törekszünk, a relaxációt fokozhatjuk rendszeres – heti egy – kellemes Sa-bai Thai Lábmasszázzsal különleges borsmenta balzsam alkalmazásával és halk háttérzenével.

Hosszútávon, egészen tizenéves kortól ajánlatos a fentieken kívül az alábbi életmód tanácsok betartása:

 1. Rendszeres testmozgás
 2. Váltózuhany alkalmazása (hideg és meleg víz váltogatása)
 3. Sa-bai Bőrápoló krémek alkalmazása
 4. Sa-bai Thai Masszázs, Sa-bai Thai Lábmasszázs
A láb fittsége is életre kell, hogy szóljon! Sose felejtsük el, hogy a rendszeresség a kulcsa az egészséges lábak megőrzésének is. Ha szánunk rá időt – és a kellemes dolgokra miért ne szánnánk? -, az eredmény hosszú távra fog szólni!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*