SA-BAI THAI OLAJOS MASSZÁZS

Az thai olajos masszázs egész Dél-kelet Ázsiában igen népszerű. Kínától egészen Indonéziáig alkalmazzák különböző változatait. Leginkább kézzel és csuklóval végzik. Thaiföldi módozatában ötvöződött az akkor már meglévő tradicionális helyi fogásokkal.

Ez egy illóolajokat alkalmazó kezelés, melyet a vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal végzünk.

Az thai olajos masszázs ötvözi a Thai és a nyugati masszázstechnikákat, ezáltal éri el komplex hatását vendégeink szervezetére.

Az illóolajok erőteljesen serkentik a vérkeringést és a nyirokkeringést, és egyben teljesen ellazítják a test izomzatát.  A Sa-bai olajos masszázs utáni azonnali fürdés nem javasolt, mert az illóolajok felszívódását gátolja.

A Sa-bai thai olajos masszázs során alkalmazott illóolajok egy része Ázsiából származik, ahol komoly felkészültséggel és több évszázados tapasztalattal készítik.

Az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ezáltal az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszőr nem csak a kezével dolgozik, igénybe veszi alkarját, könyökét, térdét, sőt a lábát is.

A masszírozást a földön végzik, hiszen masszőrnek és páciensnek egy szinten kell lennie. A sokoldalú kezelés ideje két órát is eltarthat, de van rövidített egy órás változata is.

Az olajos masszázs, több mint masszázs: ötvözi az akupresszúra, jóga, reflexológia elemeit. Kilazítja az izületeket, nyújtja az izmokat, stimulálja a különböző szerveket, vitalizálja és felüdíti a testet és a lelket egyaránt.

A nyújtó-feszítő fogások valamennyi ízületet és izomcsoportot “átdolgozzák”, megszüntetik az ízületekben lévő energiablokkokat.

Hatóterületei: – izmok –  izületek – kötőszövet – vegetatív idegrendszer – belső szervek – vérkeringés – energia vonalak – energia pontok

Hatásai: –  relaxáló  – nyugtató  – pihentető – kikapcsoló – ellazító – feszültség- és fájdalomcsökkentő – egészségmegőrző – pszichoszomatikus terápiás

Létezik olajos, “nyugatias” változata is, mely gyakorlatilag megegyezik a tradicionális thai masszázzsal, de a csúszós bőr miatt bizonyos elemek (az ízületek “ropogtatása”) kimaradnak belőle. Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le. A masszázst földre helyezett matracon végzik, és egy-két órás időtartama alatt a terapeuta az egész testet átmasszírozza.

A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik: pihentet, relaxál, ehhez azonban a körülményeknek is teljes mértékben az ellazulást kell szolgálniuk: az ideális helyiség csendes, félhomályos és kellemes hőmérsékletű. Emellett az is fontos, hogy magunkban is megteremtsük az önmagunkra koncentrálás lehetőségét: szánjunk kellő időt a masszázsra, lehetőleg ne kelljen rögtön utána valahová elrohannunk, legyen időnk “magunkhoz térni” és esetleg meginni egy csésze teát.

A már említett élettani hatások mellett az olajos masszázs jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, ezért fájdalomcsillapító hatása is van, és hatékonyan alkalmazható például alvászavarok esetén. Az sem véletlen, hogy masszázs után szó szerint jól érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen a vérkeringés felgyorsulása a bőrre is pozitívan hat: feszesebbé, rugalmasabbá válik, pórusaink kitágulnak. A masszázs segíti a méreganyagok kitisztulását a szervezetből, melyet folyadékbevitellel magunk is fokozhatunk.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*