SA-BAI THAI MASSZÁZS GYAKORLATI HATÁSAI

A Sa-bai Thai Masszázs, méregtelenítő hatása
Jelentősen hozzájárul szervezetünk méregtelenítéséhez. Méregtelenítő hatásán keresztül csökkenti az ízületi fájdalmakat, támogatja a gerinc rugalmasságát. Az ízületek beolajozásával, majd az olaj bedolgozásával eltávolíthatók a lerakódott méreganyagok, melynek hatása azonnal érezhető. Súlyos esetekben kúraszerű alkalmazása javasolt.

Kinek ajánlott?
Az általános, és mindenki számára ajánlott jótékony hatásán túl a további esetekben javasolt:
– stresszes életmód- mozgásszervi panaszok- ízületi problémák- reumatikus megbetegedések- hátfájás, derékfájás, gerincbántalmak- alvászavarok- keringési zavarok

A Sa-bai Thai Masszázs hatásai
Megteremti a test, a szellem, és a lélek harmóniáját. Kiválóan alkalmas a teljes ellazulás elérésére, felszabadítja és optimalizálja a test energiaáramlását, megnyugtatja az idegrendszert, jótékonyan hat alvászavarok, és stresszes életmód esetén.

– minden testrészt, szinte minden porcikánkat megdolgozza – mozgósítja testünk természetes gyógyító erejét, minden érintés után érezzük a gyógyító, frissítő energiát – erősíti a köteléket a partnerek között, bensőséges élményt nyújt mindkettőnek – a jógából ismerős ászanák, nyújtások mentális nyugalmat és az izomfeszültségek élvezetes felszabadulását adják – javítja a sportteljesítményt, és hatására megszűnik például az isiász és a fejfájás – a testnek nemcsak a mozgás és nyújtózás iránti vágyát elégíti ki, hanem jó érzést és boldogságérzést is ad – különös hatása a testnek és a szellemnek olyan részeit is eléri, amelyet más technika nem.

– Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a több mint másfél órás (!) Sa-bai Thai masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. A masszőrök nem csak tenyérrel, de térddel, talppal, könyékkel is masszíroznak. Nyugaton már szélesebb társadalmi rétegek életmódjába épült be a rendszeres masszázs.

A Sa-bai Thai masszázs egy ősi természetes gyógyító módszer. Napjainkban is nagyon népszerű és hasznos, mert biztonságos, nincsenek mellékhatásai és nem mérgező vagy ártalmas az egészségre.

A tradicionális thai masszázs 6 alapeleme:

Jóga: Ősi és közismert indiai egészség-megőrzési és gyógyító módszer, ami évezredes múlttal rendelkezik. A jóga gyakorlatok olyan testhelyzetek, pozitúrák, melyek nyújtják az izmokat, megnyugtatják a testet és a lelket, csökkentik a feszültséget. A jóga gyakorlatokat speciális légzési technikákkal együtt, meditációval kísérve gyakorolják. A Thai masszázst kiegészítő nyújtó és a jóga pozíciók közül is csak a biztonságosan alkalmazhatóak lettek kiválasztva. A Thai masszázs tulajdonképpen tehát olyan jógaként is felfogható, amit masszázs útján, passzívan végzünk.

Testmozgás: A Thai masszázst végző masszőr folyamatos, lazító ritmusú mozgást végez, amit a masszázst fogadó személy is átvesz, passzívan átmozgatva és megdolgozatva az összes érintett testrészt.

 Meditáció: A Thai masszázs a környezet és a mozgás jellegéből adódóan ellazult állapotot teremt, melyet a kezelés speciális koreográfiája segít folyamatosan fenntartani a masszázs időtartama alatt.

 Reflexológia: A Thai masszázs természetesen nem csak “passzív jógaként” funkcionál. Tulajdonképpen egyfajta reflexológiai kezelés, mely a lábfejekre, a kezekre, a fülekre és az arcra összpontosul.

 Akupresszúra: A Thai masszázs során a masszőz az energiavonalakon, az úgynevezett Zen vonalakon dolgozik a feszültség és az “energia elzáródások” megszüntetése érdekében. Ezek a vonalakat meridiánoknak is nevezik, melyekben zavartalanul áramlik az életenergia, ha a test egészséges. Az akupresszúrás pontokon a masszőz a hüvelykujjait, az ökleit, a könyökeit, és a sarkait használva dolgozik.

Gyógyító művészet: A jóga, a reflexológia és az akupresszúra kombinálása teszi a Thai masszázst egy olyan egyedülálló és hatékony kezeléssé, ami megnyugtatva egyesíti a testet a lélekkel, ezáltal javítva az általános közérzetet és az egészségi állapotot.
A test fittsége egy életre szól! Az egészség megőrzése a rendszeres Sa-bai Thai Masszázzsal biztosítható! Ha szánunk rá időt – és a kellemes dolgokra miért ne szánnánk? – az eredmény hosszú távra, egy életre szól!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*